Jak si naplánovat jídlo, když vaření není mým koníčkem a přitom hlavně tento plán dodržet…

Jsou 2 hlavní problémy, které vám při jakémkoliv naplánování menu na měsíc dopředu vznikají:

  1. Neznáte jídla, které se technologicky mohou zmrazit,
  2. Nebo nemáte vůli lépe řečeno návyk, připravovat jídlo denně.

Jak to ale překonat?

Uvědomit si, že mohou být v podstatě 2 přístupy k organizaci

  1. Běžné vaření, které vám zabere min 47 h/měsíc
  2.  Vaření s metodou Vare-chy, které vám zabere min  17 h/měsíc   

V čem to spočívá?

Je statisticky prokázáno, že „logistické“ činnosti při přípravě jídla jsou:

  • nákup, kdy většinou se nakupuje každý týden,
  • příprava jídla, tj. práce typu zpracování těsta, čištění, krájení zeleniny, ovoce,
  • vaření, které spočívá v tepelném zpracování v jídla,
  • pak následuje úklid.

Když sečteme časovou náročnost těchto činností, tak dohromady to vezme za měsíc min 47 hodin.

Přemýšleli jste někdy, zda by s tímto šlo něco udělat?

Já ano, řešením je navařit si do zásoby dle metody Vare-chy.

ODEBÍREJTE MÉ NOVINKY

Nenechte si ujít žádnou ze skvělých novinek na mém blogu. Klikněte na tlačítko níže, vložte svůj e-mail a zaregistrujte se k odběru novinek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše emailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.