Pečivo a mraznička – jde to dohromady?

Chléb

Možná, se vám zdá divné chtít zmrazovat chléb, který je přece vždy v prodeji? Mnoho lidí si však potrpí na chléb zcela čerstvý a ti uvítají, když si chléb budou moci zmrazit na víkend. Budou jej mít po rozmrazení jako čerstvý.

Postup při zmrazování: Koupíme co nejčerstvější chléb, abychom jej donesli domů ještě vlažný. Ihned jej zabalíme, buď celý, nebo půlku či nakrájený na krajíčky, a dáme jej do mrazničky.

Doba uložení: bílý chléb až měsíc, tmavý až 2 měsíce.

Postup při rozmrazování: Celý chléb necháme v obalu rozmrazovat 4-5 hodin nebo dáme do trouby na 10 minut rozpéci. Máme-li opékač topinek, zmrazené toastové chleby nebo plátky chleba dáme do opékače, při opékání se chléb pochopitelně rozmrazí.

Upozornění: Někdy se stane, zejména  u bílých pšeničných chlebů, že se odchlípne po rozmrazení kůrka. Proti tomu se nedá nic dělat, to záleží na konzistenci chlebového těsta. Čím kratší dobu máme chléb ve stavu zmrazeném, tím méně je problémů při rozmrazování.

Housky, žemle, rohlíky

Máme-li ve svém okolí obchod s pečivem a jeho termíny dovážky čerstvého pečiva známe, můžeme s úspěchem zmrazit na víkend i bílé pečivo. Koupíme je opět pokud možno ještě vlahé a hned je zabalíme do sáčků a vkládáme do mrazničky.

Doba uložení 1-2 týdny.

Doporučuje se však uchovávat bílé pečivo v mrazničce co nejkratší dobu. Zbytečně by tam zabíralo místo.

Postup při rozmrazování: Pečivo vložíme po vyjmutí z mrazničky na plech do předehráté trouby. Než je vložíme do trouby, jemně plech postříkáme vodou, aby kůrka nebyla příliš suchá. Eventuálně pečivo přikryjeme alobalem. Rozpékáme 10 minut. Nebo je rozpečeme na teflonové pánvi či na opékači topinek. Jednou rozpečené pečivo ihned spotřebujeme, jen tak je chutné.

 

 

ODEBÍREJTE MÉ NOVINKY

Nenechte si ujít žádnou ze skvělých novinek na mém blogu. Klikněte na tlačítko níže, vložte svůj e-mail a zaregistrujte se k odběru novinek.

Komentáře

Přidat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Vaše osobní údaje budou použity pouze pro účely zpracování tohoto komentáře. Zásady zpracování osobních údajů.